Жълт код почти за цялата страна е обявен за съботния ден.

...
Жълт код почти за цялата страна е обявен за съботния ден.
Коментари Харесай

Времето в събота: Жълт код за горещини в почти цялата страна

Жълт код съвсем за цялата страна е разгласен за съботния ден. Изключение вършат областите Варна, Бургас, Добрич, Шумен и Смолян.
В останалите области на България да се готвят за рискови жеги, гръмотевични стихии, а тук-там и двете
Иначе времето се очаква да бъде слънчево и горещо. Вятърът от изток-югоизток ще се усили. Максималните температури ще бъдат сред 34° и 39°, по-ниски по Черноморието, в София към 34°.
Привечер, под въздействие на идващ от запад леден атмосферен фронт, над Западна България въздушната маса ще се лабилизира. Ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и през нощта против неделя в Западна и Централна България ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще има и градушки. Вятърът ще стартира да се ориентира от северозапад.
По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. В утринните часове тук-там ще има ниска облачност или понижена видимост. Ще духа сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 27° и 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините през деня ще бъде слънчево и топло. Ще духа сдържан до мощен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 30°, на 2000 метра - към 22°.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР